Το νεοσύστατο πολυθεματικό Synama Festival θέτει ως προτεραιότητα έναν πολιτισμό από όλους για όλους και ανακοινώνει την πρώτη του ψηφιακή διοργάνωση το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2021, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα στους δημιουργούς να υποβάλουν προτάσεις για καλλιτεχνικά έργα ή εκπαιδευτικές δράσεις.

Φέτος, η θεματική του Φεστιβάλ αντλεί στοιχεία από την τρέχουσα συνθήκη κρίσης και εστιάζει στην ιδέα της ενσυναίσθησης, αναζητώντας καινοτόμες και ανατρεπτικές προτάσεις με δυναμικό περιεχόμενο.

Πίσω από τη διοργάνωσή του, βρίσκεται μία ετερόκλητη ομάδα από τα πεδία των τεχνών και των κοινωνικών επιστημών, η οποία συστάθηκε για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Liminal Access Force του πολιτιστικού οργανισμού Liminal.

Συνδετικός κρίκος της ομάδας, το ενδιαφέρον της για τη συμπερίληψη στον πολιτισμό και η ανάγκη για διεκδίκηση ίσων ευκαιριών στις δημιουργικές διαδικασίες.

Στη διάρκεια του νέου Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν προσβάσιμες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις για άτομα κάθε ηλικίας, με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανθρώπων που πιστεύουν στο δικαίωμα της ίσης συμμετοχής στον πολιτισμό άνευ οριών και περιορισμών.

Με αφορμή την πολυφωνία της οργανωτικής ομάδας και τις υβριδικές μορφές τέχνης, το Synama Festival αναζητά τα όρια μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού, δημιουργού και συμμετέχοντα, αναζητώντας ποικίλους τρόπους για να βιώσουμε από κοινού εμπειρίες χωρίς διακρίσεις.

Aιτήσεις συμμετοχής εδώ έως 2 Μαΐου.

Η πρόσκληση αφορά σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε ποικίλα πεδία τεχνών.

Για όλες τις δράσεις που θα επιλεχθούν, προβλέπεται αμοιβή.

Επικοινωνία: synama.liminal@gmail.com

Mε την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content