Τις ημέρες του Πάσχα συνηθίζουμε να προσφέρουμε λουλούδια και γλυκά στους αγαπημένους μας.

Φέτος, μπορούμε να το κάνουμε ενισχύοντας παράλληλα δύο κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που υποστηρίζουν στην πράξη τη συμπεριλήψη των ατόμων με αναπηρία.

H Flower Power είναι μία Κοιν.Σ.Επ. που προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και απόκτησης δεξιοτήτων σε άτομα με νοητική αναπηρία στο μικρό της κτήμα στον Μαραθώνα, έχοντας επιλέξει την ανθοκομία ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Όλοι οι εργαζόμενοι είναι μέτοχοι στην επιχείρηση, η οποία δεν ενδιαφέρεται για την κερδοφορία, αλλά βλέπει τη δραστηριότητά της σαν ένα μήνυμα ότι η ενσωμάτωση έχει αποτέλεσμα, καθώς τα άτομα με αναπηρία εντάσσονται σε παραγωγικές δραστηριότητες, δημιουργούν αξία, αποκτούν δεξιότητες και έχουν καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία.

Αγοράζοντας ένα μπουκέτο φρέσκα, οργανικά καλλιεργημένα λουλούδια από την Flower Power, ενδυναμώνουμε τους ανθρωπούς της με αναπηρία που εργάζονται για να δημιουργηθεί, βοηθώντας παράλληλα να διαδοθεί το αισιόδοξο μήνυμά της.

Η Κοιν.Σ.Επ. ένταξης 3S School Synergy Snacks είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε ως συνέχεια μιας μαθητικής εικονικής επιχείρησης στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου και στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας το 2016 και 2017.

Ιδρυτές της, τέσσερις νέοι ηλικίας 22-24 ετών, με νοητική υστέρηση και αυτισμό, απόφοιτοι του Τμήματος Μαγειρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, που ξεκίνησαν να ασχολούνται με την παραγωγή και τη συσκευασία “Ενεργειακής Μπάρας Ξηρών Καρπών”, βασισμένη σε πρωτότυπη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη. 

Στο πέρασμα του χρόνου, η 3S κατάφερε όχι μόνο να προσφέρει επαγγελματική διέξοδο σε άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά και να επιβιώσει στην ελληνική αγορά, λανσάροντας τις “Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών”, οι οποίες πλέον διατίθεται σε τρεις γεύσεις: ελιά, σύκο και μέλι / σοκολάτα, φράουλα και χαρουπόμελο / μήλο και κανέλα.

Σύμφωνα με το σλόγκαν της, “αυτές οι μπάρες είναι για Κ.ΑΛ.Ο”, αφού εξασφαλίζουν την επαγγελματική ένταξη ατόμων με νοητικές αναπηρίες, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), ενώ οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η 3S θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ένταξης ΑμεΑ στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα.

Παραγγελίες λιανικής για τις γλυκές μπάρες της 3S: 6980145001 ή 210-9213702.

Πηγές: thepowerofaflower.gr, epixeiro.gr, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content