Ο πολιτιστικός οργανισμός liminal προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας στην υπέροχη νέα κωμωδία του Lucas Hnath “To Κουκλοσπιτο: Μέρος Δεύτερο” που παρουσιάζεται στο Θέατρο Άνεσις.

Στις 21 Δεκεμβρίου, η παράσταση θα είναι προσβάσιμη σε κωφούς και βαρήκοους θεατές με υπέρτιτλους και ζωντανή διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

“Το Κουκλόσπιτο” του Henrik Ibsen τελειώνει με τη Νόρα να εγκαταλείπει τον άντρα και τα παιδιά της και να φεύγει κλείνοντας πίσω της την πόρτα.

Με το άνοιγμα της ίδιας πόρτας, δύο δεκαετίες μετά, ξεκινάει η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath “Το Κουκλόσπιτο: Μέρος Δεύτερο”.

Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έχει αλλάξει για την ίδια και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου στα χρόνια που έλειψε;

Και το σημαντικότερο, έχει αλλάξει κάτι για την κοινωνία, για το σημερινό κοινό της εποχής του Metoo, 142 χρόνια αφότου οι θεατές της πρεμιέρας έμειναν εμβρόντητοι με την απόφασή της να φύγει;

Η επιτυχία του έργου είναι ότι ενώ θίγει πολύ σημαντικά ζητήματα, ταυτόχρονα αυτά που λέγονται και κυρίως ο τρόπος που λέγονται, είναι εξαιρετικά κωμικός.

Επιπλέον, o Hnath αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ ή κατά της ιστορικής απόφασης της Νόρα, αλλά αφήνει τους ήρωες να εκθέσουν οι ίδιοι τα επιχειρήματα τους και να υπερασπιστούν με σθένος τη θέση τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους συντελεστές και τις προϋποθέσεις παρακολούθησης της παράστασης, στον ιστότοπο της liminal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content