Ο φορέας ψυχικής υγείας “ΕΔΡΑ” – Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “TOGETHER – A whole family approach for young carers”.

Το έργο είναι διετές (1η Φεβρουαρίου 2020 – 31 Ιανουαρίου 2022), υλοποιείται με χρηματοδότηση του Erasmus+ και έχει αντικείμενο τη στήριξη παιδιών και νέων κάτω των 18 ετών που έχουν αναλάβει ρόλο φροντιστή στο σπίτι, παρέχοντας καθημερινή φροντίδα και στήριξη σε κάποιο μέλος της οικογένειας με αναπηρία, χρόνια νόσο, ψυχικές διαταραχές ή άλλη πάθηση που χρήζει βοήθειας.

Συχνά, τα παιδιά που φροντίζουν γονείς ή άλλα μέλη της οικογένειας, χρειάζονται και τα ίδια υποστήριξη για να υπάρχει εξισορρόπηση των δύο ρόλων, καθώς λόγω των καθηκόντων που έχουν αναλάβει, στερούνται ώρες παιχνιδιού, κοινωνικής επαφής, ή εκπαίδευσης συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Συντονιστής του Together Project είναι ο γερμανικός οργανισμός Diakonisches Werk Berlin Stadtmitte e.V., ενώ εκτός από την “ΕΔΡΑ”, συμμετέχουν οι φορείς Anziani e Non Solo Società Cooperativa (Ιταλία), Eurocarers – European Association Working for Carers (Βέλγιο) και Carers Trust Scotland (Σκωτία).

Στο επόμενο διάστημα, οι εταίροι του προγράμματος θα υλοποιήσουν βιωματικά εργαστήρια για νεαρούς φροντιστές 13-25 ετών και τις οικογένειές τους, με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξή τους για μια θετική, ολιστική προσέγγιση στο κομμάτι της φροντίδας.

Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος, δηλώστε συμμετοχή μέσω e-mail: europrojects@edra-coop.

Μάθετε περισσότερα για το ενημερωτικό υλικό και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Together Project στο Newsletter Μαρτίου.

Πηγή: edra-coop.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content