Στην Ιρλανδία, οι έρευνες δείχνουν ότι το 85% των ατόμων με νευροδιαφορετικότητα (αυτισμό, σύνδρομο Asperger, δυσπραξία, δυσλεξία κ.α.) δεν έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Αυτό ίσως εξηγεί την αυξημένη παρουσία εταιρειών και οργανώσεων με αντικείμενο τη στήριξη των μη νευροτυπικών ατόμων στον τομέα της απασχόλησης.

Τα προγράμματα συμπερίληψης στην εργασία των 15 εταιρειών που ακολουθούν, είναι σύγχρονα και αποτελεσματικά έχοντας λάβει υπόψη το σύνθετο περιβάλλον των επιχειρήσεων και τις ανάγκες των ενδιαφερομένων.

Μας προκάλεσαν εντύπωση και θα είναι εξαιρετικό να τα δούμε και στην Ελλάδα.

– Οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υποβάλλουν αίτηση για θέσεις που διαφημίζονται στον ιστότοπο της οργάνωσης AHEAD και αν γίνουν δεκτές, τοποθετούνται σε εταιρεία με συμβάσεις έξι ή εννέα μηνών. Εκεί, με τη βοήθεια μέντορα, μαθαίνουν να προσαρμόζονται στο εργασιακό περιβάλλον. Η AHEAD έχει βοηθήσει ήδη περισσότερους από 400 αποφοίτους να βρουν πλήρη απασχόληση.

– Εδώ και χρόνια, ο φορέας ASIAM συνεργάζεται με εταιρείες για τις αλλαγές που απαιτούνται στο εργασιακό τους περιβάλλον ώστε να συμπεριλαμβάνει μη νευροτυπικούς εργαζόμενους. Η ASIAM προσφέρει εκπαίδευση στους εργοδότες, διαπίστευση, ελέγχους και υποστήριξη για να προσφέρουν το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον σε άτομα με νευροδιαφορετικότητα.

– Το 2018, η οργάνωση Aspire Ireland ίδρυσε το πρακτορείο πλήρους απασχόλησης Aspire Productions μόνο για άτομα με σύνδρομο Αsperger. “Το όραμά μας είναι να κάνουμε τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης φιλική για τον αυτισμό, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με σύνδρομο Asperger να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους συμβάλλοντας στην επιτυχία των μέσων ενημέρωσης”.

– Το 2014, η Lisa Marie Clinton δημιούργησε την πλατφόρμα μάθησης Avail Support, έχοντας προηγουμένως δεκαετή εμπειρία κοντά σε παιδιά και ενήλικες με αυτισμό. Είδε οτι υπήρχε μεγάλη έλλειψη ευκαιριών για τα παιδιά που ενηλικιώνονται, ότι στερούνται ευκαιρίες ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας. Χάρη στην εκπαιδευτική πλατφόρμα που δημιούργησε, τα μη νευροτυπικά άτομα απέκτησαν πρόσβαση σε εξατομικευμένη υποστήριξη που αλλάζει τη ζωή τους.

– Η εταιρεία παροχής λογισμικού Context Factory με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αξιολογεί την απόδοση κάθε μη νευροτυπικού εργαζόμενου, βοηθωντας στην άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για την επαγγελματική του εξέλιξη. 

– Ο φορέας Discover Spaces συνεργάζεται με τους εργοδότες για να ελέγξει τον φωτισμό και την ακουστική στους χώρους εργασίας παρέχοντας λύσεις για να γίνουν περισσότερο φιλικοί σε νευροδιαφορετικούς υπαλλήλους.

– Ο νεότερος φορέας της λίστας, Dyslex.ie, παρέχει λύση σε άτομα με δυσλεξία που τους επιτρέπει να αλλάξουν το συνδυασμό χρωμάτων και τις γραμματοσειρές των πληροφοριών που διαβάζουν σε ιστότοπους, διευκολύνοντας την ανάγνωση και μειώνοντας τα λάθη.

– Η υπηρεσία Employability του ιρλανδικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, μετά την εξέταση βιογραφικών, συστατικών επιστολων και τις συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων, επιδοτεί εργοδότες με 10.748 ευρώ (για εξάμηνη ή μεγαλύτερη σύμβαση) για τους μισθούς των νέων μη νευροτυπικών υπαλλήλων.

– Η οργάνωση myAccessHub βοηθά νευροτυπικούς εργοδότες και υπαλλήλους να λειτουργούν περισσότερο συμπεριληπτικά για τους συναδέλφους τους με νευροδιαφορετικότητα. Η τεχνολογία της εταιρείας χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική μάθηση και την εικονική πραγματικότητα για να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους σε σενάρια για τις σημαντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες του εργασιακού περιβάλλοντος στους υπαλλήλους με αυτισμό. Εκπαίδευση για τις απαιτούμενες αλλαγές στον φωτισμό, στη διάταξη των γραφείων και στην ακουστική αλλά και βασική επικοινωνία για κατανόηση όσων δυσκολεύουν τα άτομα με αυτισμό στο χώρο της εργασίας.

– Η εταιρεία Nook Pods δημιουργεί ήσυχο περιβάλλον εργασίας σε γραφεία αλλά και σε εκδηλώσεις για μη νευροτυπικούς εργαζόμενους. 

– Η εταιρεία Not So Different θέλει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αποφοίτων και απασχόλησης. Δέχονται μη νευροτυπικά άτομα ηλικίας 15-29 ετών στο εκπαιδευτικό τους κέντρο και παρέχουν υποστήριξη σε όσα ενδιαφέρονται να εργαστούν σε βιομηχανίες του δημιουργικού κλάδου. Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεργάζονται σε έργα προτού τα παρουσιάσουν σε επαγγελματίες του κλάδου.

– Το 2018, 14 από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Ιρλανδίας δημιούργησαν έναν οργανισμό με στόχο να  αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στη συνέχεια η πρωτοβουλία Open Doors υποστηρίχθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση και υπήρξε πολύ θετική εξέλιξη.

– Η κοινωνική επιχείρηση Specialisterne Ireland αναπτύσσει πρακτικές πρόσληψης και διαχείρισης που διευκολύνουν την απασχόληση των μη νευροτυπικών υποψηφίων, εξαλείφοντας τα εμπόδια σε βιομηχανίες που δεν ήταν προσβάσιμες για επαγγελματική εξέλιξη. Ως σήμερα, έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 30 εταιρείες, εξασφαλίζοντας απασχόληση σε εκατοντάδες άτομα.

– Η εταιρεία Texthelp ιδρύθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία και σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες παρέχοντας λογισμικό προσβασιμότητας για την υποστήριξη υπαλλήλων με δυσλεξία και άλλες αόρατες αναπηρίες ή όπως περιγράφεται στον ιστότοπό της “Δημιουργία έξυπνης, χωρίς αποκλεισμούς τεχνολογίας που βοηθά τους ανθρώπους να διαβάζουν, να γράφουν, να εκφράζουν τις σκέψεις τους και να μοιράζονται πληροφορίες με μεγαλύτερη ακρίβεια και ευχέρεια σε όλα τα στάδια της ζωής.”

– Η εταιρεία WALK υποστηρίζει κάθε άτομο με αναπηρία που έχει επαγγελματικές προσδοκίες, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευκαιρίες  δημιουργώντας τα δικά τους στηρίγματα στο εργασιακό περιβάλλον.

Παράλληλα, υπάρχουν εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε μη νευροτυπικούς μαθητές και φοιτητές, όπως:

  •  Η Reading Academy που βοηθάει μαθητές στο Δημοτικό που δυσκολεύονται να διαβάσουν, κάνοντας μαθήματα στους ίδιους, στους γονείς αλλά και τους δασκάλους τους.
  • Η κοινότητα προγραμματιστών Coder Dojo που απευθύνεται σε νεαρά άτομα με αυτισμό τα οποία θέλουν να μάθουν κώδικα και να γίνουν επαγγελματίες προγραμματιστές.
  • Η Connecting Women in Technology (CWIT) που δίνει τη δυνατότητα σε κοπέλες απο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, απόφοιτες σχολείων DEIS (Delivering Equality of Opportunity in Schools) να υποβάλουν αιτήσεις για πρακτική άσκηση δύο εβδομάδων σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογιών αιχμής.
  • Η iDysleixic που έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για άτομα με δυσλεξία.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ – ΠΗΓΕΣ

·  thinkbusiness.ie (άρθρο του Barry Walsh)

Επόμενο >

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content