Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί αιτήσεις υποψήφιων αστροναυτών για 4 έως 6 νέες θέσεις, αναζητώντας για πρώτη φορά και υποψήφιους με αναπηρία κάτω άκρων ή γενετικές διαταραχές.

Έχοντας εξασφαλισει τη συμβολή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής στη διαδικασία επιλογής, ο David Parker, διευθυντής επανδρωμένων πτήσεων του ESA, διευκρινίζει ότι δεν ενδιαφέρονται για έναν παραστροναύτη “τουρίστα”, καθώς το άτομο με αναπηρία που θα επιλεγεί, θα λάβει κανονικά μέρος σε όλες τις προετοιμασίες της αποστολής προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ειδικότερα, θα συμμετέχει στη μελέτη σκοπιμότητας του “Parastronaut project” για τον ορισμό των απαιτήσεων ασφάλειας και τεχνικής υποστήριξης, με στόχο να είναι μέλος του πληρώματος που θα φύγει για το διάστημα, όποτε αποφασιστεί.

Επιπλέον, ο ESA επιθυμεί να δει περισσότερες γυναίκες στις αποστολές του.

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό σε φυσικές επιστήμες, ιατρική, μηχανική, μαθηματικά ή επιστήμη υπολογιστών ή να έχουν εμπειρία πιλότου. Να μιλούν καλά αγγλικά και να γνωρίζουν δεύτερη γλώσσα.

Υποβολή αιτήσεων από 31 Μαρτίου έως 28 Μαΐου.

Πηγή: BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content