Στη Σκωτία, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης για παιδιά και ενήλικες που έχουν διαγνωσθεί πρόσφατα με αυτισμό.

Άμεσος στόχος, οι ωφελούμενοι να κατανοήσουν καλύτερα και να αποδεχθούν την “ταυτότητά” τους και έμμεσος να μειωθεί η ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικτυακή υπηρεσία, παρέχοντας τη δυνατότητα σε άτομα με διαταραχή αυτιστικού φάσματος και στις οικογένειές τους να επικοινωνούν με ειδικούς για σειρά θεμάτων.

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 250.000 λίρες, θα τρέξει υπό την εποπτεία των οργανώσεων Scottish AutismNational Autistic Society και Autism Initiatives.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης με σλόγκαν “Different minds. One Scotland“, θέλοντας να καταρρίψει μυθους και στερεότυπα γύρω από τον αυτισμό, προκειμένου το κοινό να εξοικειωθεί με τις ικανότητες των νευροδιαφορετικών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση πριν ένα μήνα, το 42% των Σκωτσέζων πιστεύει ότι έχει κατανοήσει τον αυτισμό, το 50,75% ότι ο αυτισμός είναι ψυχική πάθηση, ενώ το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει για τα μη νευροτυπικά άτομα.

Μιλώντας στο φετινό συνέδριο εθνικής στρατηγικής για τον αυτισμό, το οποίο ήταν διαδικτυακό λόγω Covid-19, η Jasmine εκπροσωπώντας τα άτομα με νευροδιαφορετικότητα, ανέφερε: “Τόσο ο τρόπος που βλέπω τον κόσμο, όσο και οι εμπειρίες μου έχουν βάση την αποδοχή ότι είμαι αυτιστική. Αν καταφέρω να εξασφαλίσω ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ένα παιδί με αυτισμό που θα αισθάνεται λιγότερο μόνο, η καμπάνια ευαισθητοποίησης θα έχει πετύχει τον στόχο της”.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ – ΠΗΓΕΣ

·  Scottish Government

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content