Το Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” (Blue Flag), το σύμβολο πρότυπης περιβαλλοντολογικής δράσης που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες, θα συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο προμηθευτή στον κόσμο συστημάτων διαδρόμων και αμφίβιων αμαξιδίων Total Beach Access, για να γίνουν προσβάσιμες οι βραβευμένες με “Βlue Flag” παραλίες στα εμποδιζόμενα άτομα (γονείς με μωρά, άτομα με κινητικές δυσκολίες, απώλεια όρασης, άτομα τρίτης ηλικίας).

Προσβασιμότητα και συμπερίληψη θα γίνουν εφικτές με δύο βασικές παρεμβάσεις. Ένας διάδρομος θα τοποθετηθεί στην άμμο διευκολύνοντας τη μετάβαση στη θάλασσα σε χρήστες αμαξιδίων και σε γονείς με μικρά παιδιά. Ο διάδρομος θα είναι εξοπλισμένος με ειδικές συσκευές για την καθοδήγηση των ατόμων με προβλήματα όρασης μέσω κάποιας “εξυπνης εφαρμογής”. Επιπλέον, εξελιγμένα αμφίβια αμαξίδια θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου όσοι έχουν περιορισμένη κινητικότητα να χαίρονται το μπάνιο τους.

Έως τώρα, περισσότερες από 3.750 ακτές σε 44 χώρες, έχουν “Γαλάζια Σημαία”.

Το εγχείρημα θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή χορηγών, με στόχο οι λουόμενοι να εισέρχονται δωρεάν στις προσβάσιμες παραλίες. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα και ουδέτερα σε άνθρακα.

Παραλίες με “Blue Flag” σε Κάπο Βέρντε (Πράσινο Ακρωτήριο), Κολομβία, Φινλανδία, Ινδία και Νότια Κορέα συμμετέχουν πιλοτικά στο έργο, ενώ η πρώτη προσβάσιμη παραλία αναμένεται να ανακοινωθεί το καλοκαίρι.

Πηγή: blueflag.global

Skip to content