Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, με την εκδήλωση “Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκία | Άτομα με και χωρίς αναπηρία” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διήμερο Σεμινάριο Χορού και μία παράσταση από τη διακεκριμένη αγγλική μεικτή ομάδα χορού Candoco Dance Company, που αποτελείται από χορευτές με και χωρίς αναπηρία και έχει έδρα στο Λονδίνο.

Το Σεμινάριο Χορού, που απευθύνεται σε άτομα με και χωρίς αναπηρία, 18 ετών και άνω, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου (17:00-19:30) από τους καθηγητές της Candoco, Mickaella Dantas και Οlivia Edginton. Τα μέλη της oμάδας οδηγούν τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν τη χαρά της κίνησης, μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού.

Ελεύθερη είσοδος, με δήλωση συμμετοχής έως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου (20:00), η Candoco θα παρουσιάσει την παράσταση “You and I Κnow”.

Το έργο (2016) είναι παραγγελία της ομάδας στη βραβευμένη αγγλίδα χορογράφο Arlene Phillips, η οποία στη 40χρονη πορεία της έχει δημιουργήσει αμέτρητες χορογραφίες για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση καθώς και για τελετές μεγάλων καλλιτεχνικών και αθλητικών διοργανώσεων (βραβεία Brit και Olivier, Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας 2002, Eurovision 2009). H Philips εμπνεύστηκε για τους χορευτές των Candoco, Joel Brown και Laura Patay, ένα ρομαντικό ντουέτο, με πάθος και ευαισθησία, βασισμένο σε γνωστά ποπ τραγούδια. Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το κοινό, παρακολουθώντας το ζευγάρι να ερωτεύεται και να χωρίζει ξανά και ξανά, αναρωτιέται πώς γίνεται να αγαπάμε και να συγκρουόμαστε με το ίδιο πρόσωπο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης: Κατερίνα Κασιούμη

Ελεύθερη είσοδος.

Δηλώσεις συμμετοχής: 210-7282760 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-15:00) και candocoworkshop@megaron.gr.

Πηγή: culture.gov.gr

Skip to content