Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει πλήρως προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, διαθέτοντας το πρόγραμμά του, από 14 έως 22 Νοεμβρίου στο site του (athicff.com).

Περισσότερες από 70 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (watch.athicff.com) περιμένουν τους μικρούς θεατές και το νεανικό κοινό να τις παρακολουθήσουν δωρεάν από τους υπολογιστές, τα tablets ή τα κινητά τους, ενώ όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Φέτος το Φεστιβάλ παρουσιάζει νέες θεματικές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από 2 ετών έως την εφηβεία, αλλά και σε γονείς που θέλουν να θυμηθούν τη δική τους παιδική ηλικία.

Μεγάλο μέρος του προγράμματος (31 ταινίες μικρού μήκους) θα είναι προσβάσιμο και σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της γλώσσας easy2read που “μεταφράζει” τα κείμενα, κάνοντάς τα πιο κατανοητά και μετατρέποντας το site του Φεστιβάλ σε περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας.

Οι θεματικές στις οποίες δίνει έμφαση το φετινό, 3ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, εστιάζουν σε παιδιά που:

  • Υψώνουν την φωνή τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος.
  • Αφηγούνται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα.
  • Εκφράζονται μέσα από το ποδόσφαιρο ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες.
  • Βρίσκουν τις “υπερδυνάμεις” τους μέσα από τον χορό.
  • Μαθαίνουν να τολμούν και να γκρεμίζουν τα στερεότυπα.
  • Ζουν ιστορίες τρόμου που θα προκαλέσουν ρίγη στους εφήβους και στους γονείς τους.

Το Φεστιβάλ παραμένει και φέτος κοντά στα σχολεία με πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διευρύνοντας την παρουσία του και στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Μέσα από το site του (athicff.com), η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να παρακολουθήσει ταινίες και να λάβει συνοδευτικό υλικό που έχει επιμεληθεί ομάδα εκπαιδευτικών και παιδοψυχολόγων.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και θα πραγματοποιήσει σειρά κινηματογραφικων εργαστήριων και masterclasses για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ – ΠΗΓΕΣ

·  flix.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content