Η βραβευμένη διασκευή του θεατρικού συγγραφέα Σάιμον Στίβενς στο διάσημο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” συνεχίζει τις παραστάσεις της στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3), σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Ένα έργο για τη διαφορετικότητα, παρουσιάζει την κοινωνία μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Ο Κρίστοφερ είναι 15 ετών και ξέρει όλες τις χώρες του κόσμου με τις πρωτεύουσές τους. Όπως και όλους τους πρώτους αριθμούς μέχρι το 7.507. Αγαπάει το κόκκινο χρώμα, τα μαθηματικά, τον Σέρλοκ Χολμς και τις μηχανές. Όμως, δεν αντέχει να τον ακουμπούν και δεν μπορεί να μένει μόνος με ξένους. Έχει την ικανότητα να αναπαράγει με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε παρατηρεί και να περνάει ώρες μελετώντας τα αστέρια, αλλά δυσκολεύεται με απλά πράγματα της καθημερινότητας. Ο ίδιος λέει ότι έχει κάποια προβλήματα συμπεριφοράς. Για την κοινωνία, είναι ένας έφηβος με σύνδρομο Asperger.

Μία νύχτα, ο Κρίστοφερ βλέπει τον σκύλο της γειτόνισσάς του σκοτωμένο στην αυλή. Παρά την αντίδραση του πατέρα του, θέλει να λύσει το μυστήριο, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος του σκύλου δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αρχίζει έρευνα και με την υποστήριξη της δασκάλας του, καταγράφει όλα τα στοιχεία σε ένα βιβλίο. Το βιβλίο αυτό δεν είναι άλλο από το ίδιο το έργο “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;”

Ο συγγραφέας-αφηγητής της ιστορίας είναι ο ίδιος ο ήρωας της, που καταφέρνει να λύσει το μυστήριο μέσα από μία διαδρομή ενηλικίωσης. Μία διαδρομή με στιγμές χαράς και αυτοπεποίθησης για την επίτευξη του στόχου αλλά και έντονης ψυχικής δοκιμασίας από τις αλήθειες που θα αποκαλυφθούν.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Θέμης Πάνου, Μαρία Κατσανδρή, Θύμιος Κούκιος, Γιώργος Γιαννακάκος, Βάσια Χρήστου, Σπύρος Κυριαζόπουλος Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Παραστάσεις από Τετάρτη έως Κυριακή έως 3 Μαρτίου.

Πηγή: elculture.gr

Skip to content