Για 4η συνεχή χρονιά, το Θέατρο Αλκμήνη μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τη συνείδησή τους.
Οι συντελεστές της παράστασης μαζί με τη Liminal και τους συνεργάτες της (HandsUp, Supertitles.gr και The Language Project) που επιμελούνται τις υπηρεσίες προσβασιμότητας, μας προσκαλούν σε μία παράσταση, προσβάσιμη σε κωφούς και βαρήκοους θεατές, την τελευταία Πέμπτη του 2017 (28/12, 19:00), με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και ελληνικούς υπέρτιτλους.
Υπόθεση: Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Αν ναι, η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται “βίαια” μπροστά στα μάτια του θεατή.
Κείμενο: Reginald Rose
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, Νότης Παρασκευόπουλος
Οι 12 ένορκοι: Μάνος Ζαχαράκος, Παντελής Παπαδόπουλος (διπλή διανομή με τον Τρύφωνα Καρατζά), Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Νίκος Ορφανός, Κωνσταντίνος Μπάζας, Αλέξανδρος Πέρρος, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Τάσος Παπαδόπουλος.
Συμμετέχει o Αλέξης Σταυριανός.
Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή.
Μέρος των εσόδων της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, θα διατεθεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Σημειώνεται ότι το Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι) δεν είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.
Πληροφορίες & Κρατήσεις: με sms στα τηλέφωνα 6932258073, 6993076378.
Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αλκμήνη (καθημερινές, 18:30-22:00), Liminal (Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή, καθημερινές 13:00-19:00).

Skip to content