Για τη μαθητική εικονική επιχείρηση Wheels of Travel, μάθαμε πρώτη φορά στην Ημέρα Καριέρας για άτομα με αναπηρία Career Fair.4all που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες (29/4) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Εκεί συναντήσαμε κάποια από τα μέλη της “επιχείρησης”, 16χρονους μαθητές και μαθήτριες Λυκείου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που με άνεση και ευγένεια μας εξήγησαν τους λόγους, για τους οποίους ίδρυσαν τη Wheels of Travel, ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο, που προέκυψε ως ιδέα στο πλαίσιο του προγράμματος “Virtual Enterprise” (Εικονική Επιχείρηση) του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών.

Στόχος των νεαρών ιδρυτών και μελών της, να υποστηρίξουν στην πράξη το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία στην προσβασιμότητα, σχεδιάζοντας και προωθώντας κατάλληλα διαμορφωμένα τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα οποία να απευθύνονται στα συγκεκριμένα άτομα.

Πραγματικά, οι προορισμοί και τα αξιοθέατα που τελικά επιλέγονται και προτείνονται μετά από εκτεταμένη έρευνα αγοράς και επιτόπου επισκέψεις είναι προσβάσιμα για όλους, ενώ συνοδεύονται με δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες.

Απώτερος σκοπός της Wheels of Travel, να συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση του αριθμού των τουριστών με αναπηρία που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των Αθηναίων στο συγκεκριμένο θέμα, με την προοπτική η χώρα μας να εξελιχθεί σε πόλο έλξης στο κομμάτι του προσβάσιμου τουρισμού για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα ή άλλες μορφές αναπηρίας από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Wheels of Travel και τα τουριστικά πακέτα της, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content