Η ομάδα συλλογικού πολιτισμού “Εμείς” που δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 2009 για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στον πολιτισμό, βρήκε τον δικό της “Χώρο” στο κατάστημα που άνοιξε στην Πλατεία Θεάτρου, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ² και της δράσης “Κατάστημα στο Κέντρο – Περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου”.
Εκεί η ομάδα θα στεγάσει τη δραστηριότητά της, δημιουργώντας έναν τόπο συνάντησης για καλλιτέχνες και κοινό.
Ήδη μας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει στο νέο της “Χώρο” με θέμα την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου (18:00) στην Πλατεία Θεάτρου (6-8, Αθήνα).
Εισηγήτρια η Μαρία Βλάχου, εκτελεστική διευθύντρια της Acesso Cultura.
Η Acesso Cultura είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος στην Πορτογαλία που έχει και αυτός στόχο τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στην πολιτιστική ζωή.
Ο σύλλογος διοργανώνει επιμορφωτικά μαθήματα, ετήσιο συνέδριο, δημόσιες συζητήσεις, κάνει μελέτες και διαθέτει συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Acesso Cultura παρουσίασε την καινούρια ιστοσελίδα Cultura Acessível που συγκεντρώνει πληροφορίες για τις προσβάσιμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες σε όλη την Πορτογαλία.
Η Μαρία Βλάχου, θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση της δουλειάς του συλλόγου, της θετικής ανταπόκρισης του πολιτιστικού τομέα στο έργο του, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τα θέματα προσβασιμότητας στον πολιτισμό.
Ο χώρος διεξαγωγής της συζήτησης είναι προσβάσιμος για άτομα με αναπηρία.
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: 6993076378, accessculturegr@gmail.com

Skip to content