Συνεχίζονται οι προσβάσιμες παραστάσεις που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Χαλανδρίου με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.
Το πρόγραμμα των προσβάσιμων ως προς το περιεχόμενο εκδηλώσεων (καθολικά ή με επιμέρους υπηρεσίες) ξεκίνησε φέτος με την καθολικά προσβάσιμη Αντιγόνη του Σοφοκλή, που παρουσίασε το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία (ΘΕ.ΑΜ.Α) την Κυριακή 22 Ιουλίου.
Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου):

Η καθολικά προσβάσιμη πρωτότυπη παράσταση digi-theater “Σόλων και Κροίσος” από την ομάδα IRIS στις 30 Αυγούστου (21:00). Θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, υπέρτιτλους σε ελληνικά και αγγλικά και ακουστική περιγραφή για άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

Η θεατρική παράσταση “Άρης” του Βασίλη Μπισμπίκη στις 2 Σεπτεμβρίου (21:00) με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στις 5 Σεπτεμβρίου (21:00) με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για άτομα με κώφωση και βαρηκοΐα.

Η καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση “Θεσμοφοριάζουσες” του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου (21:00). Θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς και βαρήκοους καθώς και ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

Τα προγράμματα όλων των παραστάσεων θα είναι διαθέσιμα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qr Code.
Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας φέρουν την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών:
– Διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη
– Ενδογλωσσικοί και διαγλωσσικοί υπέρτιτλοι για κωφούς και βαρήκοους: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
– Ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης: Θανάσης Παπαντωνόπουλος & Νεφέλη Παπαντωνοπούλου
– Προγράμματα σε γραφή Braille: Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ)
Σχετικά με την προσβασιμότητα χώρου στο Θέατρο Ρεματιάς:

Δύο θέσεις στάθμευσης διατίθενται για χρήση από αναπηρικά αυτοκίνητα.

Υπάρχουν σηματοδοτημένες θέσεις για χρήση από ανθρώπους με κινητικές, αισθητηριακές και άλλες βλάβες, συνοδούς και εμποδιζόμενα άτομα και διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Λειτουργεί τουαλέτα ατόμων με αναπηρία, ενώ στον χώρο του αναψυκτηρίου υπάρχουν σηματοδοτημένα τραπέζια πάνω στις πλάκες ανεμπόδιστης πρόσβασης για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση αναπήρων και εμποδιζόμενων προσώπων.

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες τους.

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Skip to content