Από το 1979, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  λειτουργεί ως εξειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης εφήβων και νέων με νοητική υστέρηση.
Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει το Θέατρο και τη Δραματοθεραπεία ως σημαντικά μέσα έκφρασης συναισθημάτων και επικοινωνίας, ενώ η θεατρική ομάδα ενηλίκων του, “Ο Θίασος” έχει συμπληρώσει 25 χρόνια λειτουργίας.
Η παράσταση του Θιάσου του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα, βασισμένη στο ποίημα “Τείχη” του Κωνσταντίνου Καβάφη, θα ανέβει την Πέμπτη 21 Ιουνίου (20:00) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Στο πλαίσιο της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σπουδαστών από σχολεία ειδικής αγωγής του Πειραιά στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου.
Στόχος της παράστασης, να αναδείξει την αίσθηση κοινωνικού και επικοινωνιακού αποκλεισμού που βιώνουν οι άνθρωποι με νοητική αναπηρία και όχι μόνο.
Μεταφορά, εκπαίδευση & σκηνοθεσία: Μάνια Συριοπούλου
Μουσική: Νίκος Σαραφιανός & Γιάννης Γιαννάκος
Σκηνικά & κοστούμια: Κατερίνα Τσαλιγοπούλου
Ηθοποιοί (σπουδαστές του ΕΕΑ Μαργαρίτα): Κλειώ Αντωνοπούλου, Στέλλα Βαρβία, Γιώργος Δούκογλου, Κατερίνα Κατσίνα, Μαρία Μανωλά, Σιμίνα Παπαγέωργα, Γιώργος Ρηγανάκος, Γιάννης Στρατηγόπουλος, Κώστας Τζουμέρκας, Μαριαλένα Χατζημιτάκου, Άρης-Παναγιώτης Χοντζόπουλος, Γιώργος Χρηστακέας και ο μαθητής Α’ Γυμνασίου Αλκίνοος Συριόπουλος.
Είσοδος ελεύθερη.

Skip to content