Για 4η χρονιά, το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεργάζεται με τη Θεματική Κατασκήνωση Διαστήματος για μαθητές με προβλήματα όρασης SCIVIS (Space Camp for Interested Visually Impaired Students) και το Ίδρυμα Saint Louis Lighthouse for the Blind, στο Πρόγραμμα Υποτροφιών “Lighthouse Visions”.
Το Πρόγραμμα εστιάζει στην ευκαιρία ανάπτυξης επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με προβλήματα όρασης από όλο τον κόσμο και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και μαθήτριες με ενδιαφέρον για την τεχνολογία, τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες και το διάστημα.
Όσοι και όσες πάρουν τις υποτροφίες θα ταξιδέψουν από 29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου στο Huntsville της Αλαμπάμα, όπου θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα του Space Camp μαζί με παιδιά της ηλικίας τους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες χώρες.
Η επιλογή των παιδιών θα γίνει από την επιτροπή του προγράμματος υποτροφιών, με στελέχη του προγράμματος SCIVIS και του Ιδρύματος Saint Louis Lighthouse for the Blind.
O κάθε υποψήφιος πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να είναι 10-18 ετών και να είναι ακόμη μαθητής τον Σεπτέμβριο (απαιτείται βεβαίωση από το σχολείο μεταφρασμένη στα αγγλικά).

Να καταλαβαίνει, μιλάει και διαβάζει αγγλικά (Braille, μεγεθυμένη γραμματοσειρά).

Να έχει διαγνωσμένο πρόβλημα όρασης (απαιτείται γραπτή διάγνωση από γιατρό στα αγγλικά).

Να γράψει δύο εκθέσεις, μία στην οποία να εξηγεί γιατί θέλει να λάβει μέρος στο πρόγραμμα και μία για την καθημερινότητά του σε σχέση με το πρόβλημα όρασης που έχει.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι 1η Απριλίου.
Οι υποτροφίες καλύπτουν τα εισιτήρια των μαθητών και τα δίδακτρα του προγράμματος (με διαμονή και διατροφή).
Το Ίδρυμα Ευγενίδου θα υποστηρίξει τους επιλεχθέντες μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, παρέχοντας τα εισιτήρια τους και τα έξοδα όλης της ομάδας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Ευγενίδου (Εύη Γαρδίκη, 210-9469670, gardiki@eef.edu.gr).

Skip to content