Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), το Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (ΚΗΨΥΑΚ) της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας διοργανώνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου (12:00) την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Βυζιά” (παραγωγής 2017) καθώς και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Το ελληνικό ντοκιμαντέρ-πορτρέτο του γυναικείου στήθους που στέκεται με ευαισθησία στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού έκανε πρεμιέρα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας την αποδοχή θεατών και κριτικών και βραβεύτηκε στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα αλλά και στο εξωτερικό (Medimed-Βαρκελώνη 2017, 3ο Hellas Filmbox-Βερολίνο 2018).
Τα βασικά σημεία της ταινίας των Λιόπη Αμπατζή, Άνιες Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη θα συζητήσουν μετά την προβολή οι σκηνοθέτες μαζί με συνεργάτες και εκπροσώπους του Κέντρου Ημέρας που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό.
Το Κέντρο Ημέρας συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εδώ και 18 χρόνια ένα ευρύ φάσμα ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ασθενείς με καρκίνο και στο κοντινό τους περιβάλλον με στόχο τη διαχείριση των συναισθημάτων που γεννά η αναμέτρηση με τον καρκίνο.
Η λειτουργία και οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρέχονται δωρεάν σε άτομα άνω των 18 ετών (κατοίκους Αττικής και περιφέρειας) που μπορούν να λάβουν συμβουλευτική στήριξη τηλεφωνικά, μέσω Skype ή προγραμματισμένης συνάντησης.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή (8:00-20:00, 210-3233401 & 210-3233402).
Θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά για τους θεατές με προβλήματα ακοής.
Είσοδος ελεύθερη.

Skip to content