Το νέο water fun park, που βρίσκεται στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ανοίγει αύριο τις πύλες του στο κοινό, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι θα είναι το πρώτο στον κόσμο πλήρως προσβάσιμο θεματικό πάρκο σε όλους, ακόμη και στα άτομα με αναπηρία.
Συγκεκριμένα το Morgan’s Inspiration Island όπως ονομάστηκε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Morgan’s Wonderland που έκανε την αρχή, θα είναι απόλυτα προσβάσιμο σε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, ενώ βραχιολάκια με τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων θα δίνονται στους συνοδούς των μικρών επισκεπτών για να γνωρίζουν κάθε στιγμή πού ακριβώς βρίσκονται μέσα στο πάρκο.
Το νέο water park θα είναι προσβάσιμο σε όλα τα άτομα με σωματικές και νοητικές αναπηρίες που ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν, παρέχοντάς τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για να διασκεδάζουν με το νερό χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο.
Και τα δύο πάρκα πήραν το όνομα της κόρης του ιδιοκτήτη τους, Gordon Hartman, η οποία έχει αναπηρία, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει και η σχολή Academy at Morgan’s Wonderland που απευθύνεται σε μαθητές με αναπηρία.
Το Morgan’s Inspiration Island ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2015, με την ομάδα που ανέλαβε την υλοποίηση να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια και την προσβασιμότητα των εγκαταστάσεων.
Για 3 χρονια υπηρξε συνεργασία με ειδικούς κατασκευής άλλων θεματικών πάρκων, όπως και με γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, καθηγητές ειδικής αγωγής, γονείς και φροντιστές με στόχο το νέο water park να γίνει γρήγορα δημοφιλές στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων κάθε ηλικίας.
Οι επισκέπτες με ηλεκτροκίνητα τροχήλατα καθίσματα μπορούν να χρησιμοποίησουν τρεις διαφορετικούς τύπους αδιάβροχων αναπηρικών αμαξιδίων που διαθέτει το νέο water park, ενώ τα άτομα με αναπηρία θα εισέρχονται σε αυτό δωρεάν.
Από 17 Ιουνίου μέχρι μέσα Αυγούστου, το Morgan’s Inspiration Island θα είναι ανοιχτό καθημερινά, μετά μόνο τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Συμφωνα με τους υπευθύνους του Morgan’s Inspiration Island, όσοι ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν, καλό είναι να κλείσουν από τώρα online τα εισιτήρια τους.

Skip to content