Πριν λίγες μέρες, ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά κανάλια στη M. Βρετανία, το Channel 4 ανακοίνωσε την απόφασή του να προβάλλει από εδώ και στο εξής τις νέες θέσεις εργασίας στο κανάλι σε ιστοσελίδα που έχει φτιαχτεί από και για άτομα με αναπηρία.
Οι υπεύθυνοι του καναλιού πιστεύουν ότι έτσι θα προσελκύσουν περισσότερες αιτήσεις υποψηφίων με κάθε μορφή αναπηρίας που επιθυμούν να εργαστούν μαζί τους, ενώ δηλώνουν περήφανοι για την απόφασή τους καθώς το δικό τους κανάλι είναι το πρώτο που εφαρμόζει αυτή την πρακτική, συνεργαζόμενο με την ιστοσελίδα Evenbreak.
Ουσιαστικά, η πρωτοβουλία τους έρχεται να κλείσει μία χρονιά που τηλεοπτικά ήταν αφιερωμένη στην αναπηρία, καθώς εκτός από τους Παραολυμπιακούς, είχε την καμπάνια Superhumans Wanted με βραβείο διαφημιστικό χρόνο αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών στην εταιρεία που θα προωθούσε καλύτερα στη διαφήμισή της θέματα σχετικά με την αναπηρία, (βλ. video, νικήτρια η Maltesers) καθώς και την αποστολή του καναλιού για τους αγώνες στο Ρίο που μεταξύ άλλων περιλάμβανε ασκούμενους και άλλους συναδέλφους τους με αναπηρία.
Επιπλέον, στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει, το κανάλι διπλασίασε τον αριθμό των εμφανιζόμενων με αναπηρία σε είκοσι ψυχαγωγικές εκπομπές του με υψηλή θεαματικότητα του ενώ σε ότι αφορά το ανθρώπινό δυναμικό του, ακολουθεί την πρακτική 50% των ασκούμενων και 30% των υπαλλήλων με προϋπηρεσία να είναι άτομα με αναπηρία.
Την ίδια στιγμή, από το 2011 υπάρχει η βραβευμένη ιστοσελίδα Evenbreak, που βοηθά εργοδότες να προσελκύσουν ταλαντούχους υποψηφίους με αναπηρία και αντιστροφα, ενώ όλοι οι υπάλληλοί της είναι επίσης άτομα με αναπηρία με ικανοποιητικές απολαβές, πάνω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Skip to content