Λένε ότι η άσκηση δεν έχει ηλικία. 
Η 88χρονη συνταξιούχος, πρώην νοσηλεύτρια, Iva Barr το αποδεικνύει, καθώς θα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία από τους δρομείς, που θα συμμετέχουν στον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου, στις 24 Απριλίου.
Η Iva έτρεξε για πρώτη φορά το 1982, τα 26,2 μίλια (ή 42,2 χλμ) της διαδρομής και φέτος θα είναι η εικοστή συμμετοχή της. Από τότε που ξεκίνησε, δεν σταμάτησε να συμμετέχει και έχει στόχο να τρέχει ακόμα και σε δύο χρόνια που θα είναι 90 χρόνων.
“Λατρεύω να τρέχω στον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Είναι σαν να είμαι σε ένα μεγάλο street party. Φέτος η προπόνησή μου δεν πήγε πολύ καλά. Έπεσα και χτύπησα τον ώμο μου και στη συνέχεια ξανατραυματίστηκα στον ίδιο σημείο από έναν συναθλητή μου σε άλλον αγώνα”.
Η Iva, που πέρυσι τερμάτισε σε 7 ώρες και 26 λεπτά, άρχισε να τρέχει σε ηλικία 55 ετών, καθώς μέχρι τότε ήταν φανατική πεζοπόρος, συχνά διανύοντας αποστάσεις 20 μιλίων μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.
Τα τελευταία τριάντα χρόνια, χρησιμοποίησε την αγάπη της για τα σπορ και συγκέντρωσε περισσότερες από 10.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Πέρυσι, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας την τίμησε με το βραβείο Point of Light.
Φέτος θα τρέξει για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Whizz-Kidz που βοηθά παιδιά με αναπηρίες.
“Είναι απίστευτη τιμή για μένα. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που έχω από όλους, τόσο από την οικογένειά μου, όσο και από τους απλούς θεατές. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που μου εύχονται να είμαι καλά καθώς τρέχω και πάντα κάνω μία στάση για να μιλήσω στα παιδιά από το Whizz-Kidz που συνήθως με περιμένουν στο 22ο μίλι. Λατρεύω να τρέχω για αυτά”. 
Η Iva, δεν είχε ποτέ, δικό της αυτοκίνητο.
 
 
ελεύθερη μετάφραση αποσπασμάτων άρθρου του Oliver Pritchard στο Mirror Online

Skip to content