Πως νιώθει  κανείς όταν δεν μπορεί να δει;
Είναι εύκολο να κινηθεί, να γευματίσει, να διασκεδάσει;
Μία ξεχωριστή εμπειρία θα έχουν, όσοι βρεθούν το Σάββατο 9 Απριλίου στο ξενοδοχείο “The Met Hotel” στη Θεσσαλονίκη: ένα “Δείπνο στο σκοτάδι”!
Πρόκειται για ένα διαφορετικό δείπνο που συνδιοργανώνουν η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκης “Ηράκλεια” μαζί με το blog “Με Άλλα Μάτια” του δικηγόρου και επικεφαλής της νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Βαγγέλη Αυγουλά.
Στόχος τους, η ευαισθητοποίηση του κοινού για να κατανοήσει καλύτερα την καθημερινότητα που βιώνουν κάποιοι συνάνθρωποι μας.
Όσοι πάρουν μέρος στο δείπνο θα καθοδηγούνται και θα σερβίρονται από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές μα και χωρίς όραση, όπως συμβαίνει και στα αντίστοιχα δείπνα που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, τα γνωστά πλέον “Dinner in The Dark”.
Μόλις ολοκληρωθεί το δείπνο, τα φώτα θα ανάψουν και θα ακολουθήσει μουσική και χορός.
Στην Ελλάδα, έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοια δείπνα στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και στην Τρίπολη.
Η φιλοσοφία τους, εκτός από την πρωτόγνωρη εμπειρία που χαρίζουν, είναι να προσφέρουν τα έσοδα της εκδήλωσης για έναν κοινωφελή σκοπό.
Τα έσοδα του δείπνου της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν στην Σχολή Τυφλών Β. Ελλάδος για τον εκσυγχρονισμό και την αγορά ειδικού εξοπλισμού για εκπαιδευτικό Εργαστήρι Πληροφορικής.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής “Ophthalmica”.
Η εκδήλωση, εκτός από την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τιμή συμμετοχής: 25€ με πλήρες μενού και κρασί ή αναψυκτικό.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την εκδήλωση που έχει δημιουργηθεί στο facebook αλλιώς επικοινωνήστε: 6972872931 ή 6972276600.

Skip to content